Vloer en bodemisolatie

Vloer en bodem isoleren

Isoleren van kruipruimtes

Laat u uw kruipruimte isoleren? Dan kunt u flink veel energie besparen.

Een goedkope manier van isoleren is bodemisolatie, dat een hoge isolatiewaarde heeft. Het is een van de meest winstgevende manieren van energiebesparing met een korte terugverdientijd.

Warmteverlies tegengaan

Dankzij kruipruimte isolatie, kunt u warmteverlies tegengaan.

Het gevolg is dat u wel kunt besparen van 3 tot 8 m3 gas per aangebrachte m2 isolatie. Naast een flinke energiebesparing, levert kruipruimte isolatie ook nog andere zaken op. Zo is het beter voor het milieu door de lagere CO2 uitstoot.

Het leefklimaat bevorderen

Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat je vloer tot wel 4 graden warmer blijft.

Doordat de vloer warmer is, is het aanzienlijk comfortabeler in huis. In veel gevallen kan de thermostaat zelfs een graadje lager worden ingesteld.

Gezondheidsproblemen voorkomen

Veel huizen hebben vochtige of natte kruipruimtes.

Vaak condenseert het vocht uit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer en de fundering van de binnenmuren. Geen wonder dat het vocht zo makkelijk het huis binnenkomt. Is een woning te vochtig? Dan leidt dat vaak tot een muf, kil en ongezond binnenklimaat. De perfecte plek voor huisstofmijten en schimmels. Uiteindelijk kunt u dan last krijgen van gezondheidsproblemen als huidaandoeningen, allergie en astma.

Door bodemisolatie krijgt het vocht niet meer de kans om het huis binnen te treden. Doordat het vocht onder de isolatielaag condenseert, dus op het koudste punt, kan het de vloer niet meer bereiken. De bodem blijft dus droog en de relatieve vochtigheid in huis daalt. Zo kunnen huisstofmijten en schimmels niet meer toeslaan en ontstaat er door de isolatie een gezond, droog en warm binnenklimaat.

Vochtproblemen voorkomen

Bodemisolatie voorkomt juist vochtproblemen

Door het aanbrengen van isolatie ontstaat een droge vloer waarop geen beton- of houtrot meer kan ontstaan. Verder zorgt isolatie ervoor dat de leidingen in de kruipruimte niet doorroesten en dat de groei van zwam wordt vermeden. Ook als er water in de kruipruimte staat, blijft de isolatie zijn werk doen.